Bandenwissel

Banden wisselen = comfortabel en zuiniger rijden. Wilt u het maximale uit uw bandenset halen? Laat uw achter- en voorbanden dan af en toe omwisselen. Op de aangedreven as slijten uw banden namelijk sneller dan op de niet-aangedreven as. Als u uw banden wisselt, slijten ze gelijkmatiger en kunt u langer doorrijden op dezelfde set banden. Bovendien verbetert het de wegligging van uw auto, waardoor u comfortabeler en uiteindelijk ook zuiniger rijdt.

WAAROM MOET IK MIJN AUTOBANDEN OMWISSELEN?

Als u uw banden af en toe laat verwisselen, heeft u langer plezier van uw banden. Wist u dat het ook veel veiliger is? Als uw voorbanden meer versleten zijn dan uw achterbanden, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Omdat de voorbanden dan minder grip hebben dan de achterbanden, kunt u op een nat wegdek slippen door overstuur, wat soms een spin kan veroorzaken. Om te zorgen dat de grip van alle banden gelijk blijft, is het raadzaam om uw banden te wisselen. Neem contact op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak.

Omdat de meeste auto’s voorwielaandrijving hebben, slijten de voorbanden doorgaans sneller dan de achterbanden. Daarom adviseren wij bij Auto Wenters om na elke 10.000 à 15.000 kilometer uw voorbanden kruislings met de achterbanden te verwisselen. Zo slijten uw banden gelijkmatiger.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET BANDEN WISSELEN?

Bij het wisselen van uw banden letten we altijd op de profieldiepte. Banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm zijn niet toegestaan op de openbare weg. Bij een bandenwissel hebben uw banden dus die minimale profieldiepte nodig. Is het profiel van uw banden nog in orde? Laat het profiel van uw zomerbanden en winterbanden checken bij onze garage.

WINTERBANDEN

Het is veilig en daarom verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden van bijvoorbeeld Apollo Vredestein hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelen wij de opslag voor u!

WAT ZIJN ALL SEASON BANDEN?

All season banden zijn voorzien van meer lamellen. Dit is voor een betere grip bij het rijden in de sneeuw. Meer lamellen zorgen voor minder stijfheid waardoor dit op droge en natte ondergronden negatieve invloed heeft op de prestatie van de banden. Maak dus een keuze tussen zomer, winter of all season banden op basis van uw gebruik (aantal km’s per jaar) en het gebied waarin u voornamelijk rijdt.

ALL SEASON BANDEN OF WINTERBANDEN?

Wanneer u hoofdzakelijk in Nederland op de weg zit en niet dagelijks met de auto op pad hoeft dan bevelen wij u all season banden aan. Voor wie regelmatig onderweg is blijven winterbanden toch een betere keus, ze slijten minder hard en geven net wat meer grip. De optie om all season banden te gebruiken is dus meer een kostenbesparende keus.